satu satu !


Salam semua readers,maaf kerana terlalu lama tak update.hehehe.cerita ni patutnya aku publish semalam,hari ni dah kira terlambat lah.tapi takpelah,aku tetap nak share cerita best ni kat anda semua.cerita ni pasal pengalam yang seronok,amazing,1st time dan valuable serta punyai seribu erti bagi diri aku,staff kulliyyah engineering UIA, gombak.


ini cerita pasal pertandingan choir kami yang mana training kami bermula pada awal bulan Jun 2011, kalau tak silap lah 9hb kot.hehehe.pada hari pertama kami ditentukan 'range' suara memasing.ada yang alto, ada yang soprano ala-ala ning baizura gituuuu,ada yang base dan ada yang tenner.kami di latih oleh trainer jemputan tuan syed dari uitm.student uitm degree muzik kot.suara cikgu fazlina sikit punya lunak dan sedap.hihihi.kagum bila tengok dia bukak mulut bersuara.huhuhu.tak lupa juga cikgu syazwan yang juga suara sedap sering tersenyum melihat keletah abagn-abang,kakak-kakak yang tiada punyai basic dalam seni suara ni.hahaha.


setiap minggu kami ada training setiap selasa/khamis.kadang-kadang tanpa kawalan cikgu training.berterabur kelaut suara.hihihi.menjelang minggu terakhir training,kami dibahagi kepada dua kumpulan.dan kami diajar pula step step menari sikit2.macam2 la gerak yang terkeluar idea dari semua penyanyi tak bertauliah dan juga dari cikgu2 kami yang dua orang tu.


hari selasa, 28 june hari terakhir training bersama cikgu fazlina dan cikgu syazwan.mereka akan terbang ke lumut pertandingan choir di sana.jadi kami dibimbing pula oleh cikgu Danny.cikgu danny juga merupakan konduktor kami pada hari pertandingan.


29 hb, kami by group keluar mencari baju uniform untuk pertandingan tersebut.kami ke semua house dan akhirnya ke sogo.settle semua pulang ke rumah untuk tidur dan rehat.hihihi.esoknya kami training untuk final touch-up dan juga men try cuba nyanyi di atas stage di experimental hall.sikit punya besor pentasnya.bedebar je naik.hahaha.


tiba hari pertandingannya 1 JULAI 2011, kami menanti giliran.engineering 2 perform dulu untuk giliran kumpulan kedua,manakala engineering 1 perform yang terakhir.bila tiba saat mengumumkan pemenang,tidak disangka engineering 1 adalah juara, girang bukan main semua peserta dari engineering.senyum lebar semua naik pentas bergambar.hihihihi.


itu je aku nk cerita.bangga dengan engineering,dan sangat bangga dapat bergelar staff engineering.walaupun aku baru sebulan lebih bergelar staff tapi macam macam dah aku tengok.bulan 7 ni ada IEEP ke pulau redang pulaaaaa :))


p/s:another experienced with the engineering's staff.huhuhu.apa-apa pun terima kasih kepada cikgu fazlina,cikgu syazwan dan cikgu danny !

3 says:

Dda Ly said...

satu pengalaman yang takkan akak lupe..:) :) thanks n congrates untuk korang sume2..:)

FARADYNA ISKANDAR said...

:)) betul betul betul.tahniah semua, tahun depan join lagik :))

wunny said...

wah. hebat bah suara kau nnt. jgn lupa rekod, aku nk dengar. hehe.