cerita baru .

yes hello readers , agak rindu aku maw update blog tercinta ini . yes yes , kali ni aku maw share beberapa cerita terbaru since lme tak update kan . so , sesekali update segalanya nk di cerita . haha


kisah satu : family vacation

kami bercuti ke lumut dan cameron highland sempena cuti raya cina . cina yang raya , melayu sebok jenjalan .
11feb : pulang dari PD
12 feb : ke destinasi pertama , LUMUT . menginap di marina covay .
13 feb - 15feb : destinasi kedua , CAMERON HIGHLAND . menginap di herritage hotel .
16 feb : pulang ke sangkar musafir , PPD .

kami menghabiskn cuti yang pendek itu dgn agak seronok . memandangkan itu adalah kali pertama kami lima beradik menjejakkan kaki ke cameron , berlaku sedikit kejakunan yang klaka klaka jugak lah . heeee . mak dan abah pula telah 20 thn tak jejak ke cameron selepas kelahiran aku dan adik adik lain . di lumut kami rayapan sekadar ke jeti beli sedikit makanan laut , bersama ape tah . then di cameron kami ke strawberry & cactus farm , bee farm , roses farm , boh plantation dan bejalan di sekitar tanah rata . insyaallah cuti sekolah seminggu nanti , kami ke sana lagik :) wait for us cameron , xpuas lagik nin . huhu .


kisah dua : poly pd

sukan rakyat - yeah dat5s2 menjadi juara acara galah pjg , puas menjerit seharian , puas berjemur seharian , dpt menjana kepuasan seharian bersukan . kami melibatkan diri dalam semua acara pd hr tu , konda-kondi ,galah pjg , teng-teng , futsal 5 sebelah , tarik tali , baling selipar . paling mendasyatkan hari tu , dat5s2 menggayakan kain batik dgn gaya ala-ala superwoman hitam , bertemakan baju hitam seperti gagak . wooooohuuuuuu !dat5s2 terbaik !

assignment - tugasan bi kami memerlukan kami ke hotel2 sekitar pd utk intebiu officer hotel . kump aku pilih nk pegi hotel sri malaysia . ceyh nk g hotel gahh je , haha . so we are very lucky , sbb ade jgak officer yg sanggup attend group aku , sempat lah snap some pix and sempat beli rayban ! weeee . pastu ke pd , beli hamper baby utk cik afzan :)

jumaat - sekelas naik ke JP (jbtn perdagangan) utk bagi hamper baby kt cik puan su dan cik puan afzan yg mgkn sdg menanti hari maw deliver . selamat menyambut baby cik puan berdua ! kami jgak naik utk bagi hadiah sempena perkahwinan PA dat5s2 , cik puan zaida . selamat pengantin baru cik :)

asrama - heboh , bdk asrma main spirit-spirit pggl 'bende' tu . yg kau pggl2 tak reti ke hantar blk , kn dia dah kco org lain , gediklah kau budak . sgt strict yer rules skrg , tdo sblm DUA BELAS , perlu keeee ? org nk stay-up study wat asgmnt , mgkn rules tu takkan di ikut pon . haha .


itu saje kot , thnx for reading , cheers !


1 says:

CIK para said...

tq suvineir..

dat5s2 gagak hitam.?hhahaah

yg panggil spirit2 tu sengal kot..hahaha..budak tu blok ape weh?

kol 12 dah kene tutup lmpu..dah mcm time den dok asrama sek men dah weh..hahaha

saba je dyna..se sem je lgi nih