excident



hai semua readers,
rasa rindu pulak aku dekat blog ni,
walaupun br sehari je tak update,
maklumlah inilah salah satu tempat aku meluah kata-kata.

aku bukan sibuk sampai takleh update,
tapiiii,
dalam pada aku gembira terima khabar gembira dek mendapat kerja tetap,
aku telah ditimpa ujian dimana kereta viva tersayang telah merempuh belakang sebuah kereta,
yer yer yer,
aku memang salah,
tp sadis betul bila tengok kereta yang aku syg remuk gila,
abes bengkok bagai,
xnampak cam ape dah,
lari terus setting enjin,
nasib plet tak patah.

akhirnya semalam selepas hantar ke bengkel,
on the spot tuh,
hari ni kereta daah siaapp,
melayang duit ayh aku,
kereta aku tapi duit ayah jugak keluar.hihi

kereta tu cuma wat ketuk and adjust la blk ape yg patot,
tp tak spray psl duit takda,
tggu gajilah kn,heeee.
sedih betul tgk kereta aku dah ada kesan excident.
taubat taknak lalai lagi.sighhh.

dan beralih ke cerita owner kete yang aku hentam plak,
nampak mcm xleh nk runding jek dgn org tuh,
tp bila dah bersemuka berbincang cek balik kesan hentaman tuh,
ok lahhhh harga yang dia mintak tuh,
so insyaallah isnin ni settle lah byrn tuh,
duit sape?duit ayah aku lagiii.

xpe nnt aku gaji kerja tetap nih,
aku blnja lah blk mak ayah aku kn,
yang terpaksa mengeluarkan duit on the spot dek kerana kecuaian aku tuh.

jadi semua selesai,
lega dan tenang.

hilang dah kegelabahan aku semalam,
naik gigil satu badan lepas langgar kereta orang,
dahlah perdana plak kan.....

hishhhh.
diharapkan WUR akan sentiasa sihat dlm penjagaan aku pasni.hihi

p/s:tiada gambar excident yang boleh aku share,atas tujuan keselamatan.huuuu.


4 says:

adib syazwan said...

hati hati di jalan raya..=)

Momok Nadim said...

hohoho..kira bagus lar kamu bayar..ada mamat yang langgar me hari tu, sampai hari ni, masih bayar secara ansuran..siot tol..

FARADYNA ISKANDAR said...

adib syazwan:hehe.terima kasih! :)
momok nadim:hahaha,mungkin org yg berhutang dgn kamu tu ada masalah kewangan?

aizamia3 said...

nasib baik takde pape.. kereta boleh ganti, duit boleh cari.. tapi nyawa takde galang ganti..