rindu blogging .....

uhhhuuuhhhh hai readers , sori uh agak lme tidak mengupdate blogggg ni , aku xde cte best nk share , hahah .
tp ade r beberpe bnde yg menggembirakan baru-baru ni antaranya :
  • beraya ke rumah sesedara di sekitar JB (ulu tiram,kota tinggi,batu pahat,kluang,skudai kiri kut yg sempat )
  • beraya di rumah atok , nenek (selayang baru & bandar baru selayang ) agaga untung aku rmai nenek ni , heeeee .
  • beraya di rumah kengkawan skola , wlpn tak dirangcang tp best ouh , mereka still cm kpale aku , byk cte2 tbaru ktorg dgr dr CNN adzira rodzi :) . kitorang rya rmh aku , jaba , bobae , ayu , zira , zaida . ouh aku rindu ko zaida :D
  • makan banyak dlm 1st week of syawal , ekeke . so far makanan terbest yg aku dpt :
  1. rendang itik nenek enon , kota tinggi .
  2. ketupat butan tok johor n tok chik , huuuu . ulu tiram made .
  3. sambal goreng nek imah , kota tinggi .
  4. laksa johor nek yah , kluang .
  5. lemang jagung tok andak , kluang .
  6. mee goreng nek intan , skudai kiri .
  7. bee hun ayah sor , tmn tun aminah .
  8. lontong nenek asnah , selayang baru .
  9. nasi 'kuning' mak ayu , dataran templer .
  10. laksa sarawak jaba , selayang baru .
  11. cekodok zaida , selayang indah .
  12. ketam masak rempah sebesar 3 tapak tgn aku , balik pulau .
  • haha collection duit raya kurang ah thn ni , tp tok nenek , makcik pakcik still bagi ouh , agaga . thn depan jgn harap aku nk dpt . keh3.
  • best dpt jumpa sepupu sepapat yg comel2 belaka , si kecik hana , muka dia garang weyh ! si kacak haris , si abg joe haikal :D ( masih ta jmpe 3 ninja of paktam & mak dini lah )
  • jumpe itu dua pupu si alya kepoh dgn gelgat dia yg kdg2 tak boleh blah :D

haaaa , itulah jelah kot bnde2 yg best rya kali nin . rya kali ni buring sket ah mayb kesuntukan masa utk merayap kn , kene keje ! :P

*pesanan rasmi dari ayahnda dan bonda aku , kengkawan ke sdra dijemput hadir ke teratak kami jika mau beraya tp tiada open2 thn ni , spe dtg kami layan :)

1 says:

my site said...

nasi 'kuning' mak ak? terer btol mak ak wat nasi kuning..ak pn xpnah mkn lg...kui2...btw, laksa jaba mmg cdap and raye dgn korang mmg syok...sdih gak ble ak bce blog ko ni..sbb kte kengkawan mmg ssh nk jmpe..ble dh jmpe havoc jd nyer..cayunk la kt korang sume...